Petri Suuronen Määrätietoisen ja rakentavan yhteistyön puolesta.

Hyökkäys kansanvaltaa vastaan

Ministeri Stubb on Yleisradion tietojen mukaan vaatimassa rangaistusta kolajuomaa hänen päälleen Tampereella heittäneelle henkilölle. Uutisen lukiessani ensimmäinen ajatukseni oli ”kehtaakin!”

Mietitäänpäs nyt. Olen kiinnittänyt Stubbiin huomiota siitä asti, kun hän oli ulkomaankauppa- ja Eurooppaministerinä Kanervan Iken jouduttua eroamaan hänen lähetettyään pikkutuhmia tekstiviestejä naisille. Stubbissa pisti silmään se, että vaikka oli selvää, että erityisesti ulkomaankaupan kehittämisen suhteen olisi voinut kuvitella olevan hommia melko runsaasti, mies näkyi uutisissa vain hänen a) twiitattuaan jotain turhanpäiväistä tai b) juostuaan maratonin. Rupesin tuolloin pitämään miestä melko tarpeettomana. Lyhyen (onneksi) pääministerikautensa aikana Stubb onnistui muuttamaan luokituksensa tarpeettomasta haitalliseksi.

Nyt Stubb myönsi valehdelleensa puolustaessaan kantaansa hallintarekisteriä kannattavista viranomaisista. Valehdelleensa kansalle, jonka etuja hänet on valittu ajamaan. Missä tahansa sivistysmaassa vastaavasta kärähtänyt poliitikko olisi älynnyt erota itse. Jos ei olisi älynnyt, olisi hänet siihen painostettu, loppuviimein omien taholta.

Mutta ei. Tämä omahyväinen paskiainen pyytää anteeksi ja istuu ministerinpallilla kuin tatti. Muistakaa edelleen, että Kanervan Ilkka erosi lähetettyään tekstiviestejä.

Ja kun kansalainen tulee kertomaan mielipidettään, toki vulgäärein tehostein, Stubb vaatii vahingonkorvauksia. Eikö hänellä ole mitään häpyä? Eikö viesti mennyt perille? En tiedä teistä, mutta itse keksisin paljon muutakin heitettävää kuin limpparin, jos sille tielle lähtisin. Stubbin olisi syytä olla tyytyväinen ja ennen kaikkea nöyrtyä sen verran, että ottaisi opikseen. Mutta ei. Eikä hän valitettavasti ole ainut.

Aaamulehden aiheesta kummonneessa nettiartikkelissa poliitikot kauhistelevat, kuinka barbaariset kansalaiset käyvät iholle ja heitä pelottaa. No olisi syytäkin! Poliitikkojen ja virkamiestenhän tulisi pelätä kansaa, eikä suinkaan päinvastoin.

Suorastaan huvittava oli kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikmanin näkemys, että limpparin heittäminen on hyökkäys kansanvaltaa vastaan. Mitenkähän arvon kansanedustaja mahtaisi nähdä suhteessa kansanvaltaan sen, että ministeristason henkilö valehtelee perustellessaan kantaansa? 

Samaisessa artikkelissa persujen kansanedustaja Tiina Elovaara kauhistelee, kuinka nopeasti ilmapiiri on hänen mielestään kiristynyt. Jos kulkisi silmät auki, olisi nykytilanteen rakentumisen voinut nähdä jo Vanhasen hallituksen ajoista lähtien.

Minulle on nimittäin valjennut, että tässä lobbareiden ohjaamien virkamiesten maassa sirkus pysyy aina samana, vaikka pellet areenalla enemmän tai vähemmän tuppaavat vaihtuilemaan neljän vuoden välein. Kansanedustajien ja ministerien ensisijainen tehtävä tuntuisi nimittäin olevan varmistaa oma valintansa seuraavissa vaaleissa. Toissijainen on toisten (mieluummin eri puolueen) jäsenien suolaaminen ja hyvänä kolmosena tulee extraetujen järjestely itselle ja nelosena kavereille. En tiedä, kuinka mones on Suomen kansan edun ajaminen, mutta tuskin se top-kymppiin pääsee.

Nyt on ihan oikeasti sellainen tilanne, että vaihtoehtoja alkaa kaksi kertaa kaksi. A) Joko poliitikot muuttuvat, tai B) heidät muutetaan. Ja joko se tapahtuu 1) rauhanomaisesti (esimerkiksi vaalein) tai 2) väkivalloin (esimerkiksi polttopulloin). Itse veikkaan vaihtoehtoa B2.

Eli arvon kansanedustajat ja ministerit. Nyt olisi se hetki, kun kannattaisi katsoa peiliin, ja kysyä, miksi kansalaista vituttaa. Sillä ihan kohta edessä on se, että kansalaista vituttaa siinä määrin paljon, että se heittää jotakin muuta kuin kokista. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Niinpä. Väkivalta on aina tuomittavaa, ja kokiksen heitto ei ole väkivaltainen toimi mielestäni, sillä tuskin Stubbiin sattui kovin pahasti. Olikin vähän huvittava iltiksen otsikko "Stubbin kimpuun hyökättiin." En varmasti ollut ainoa, joka ajatteli hänen saaneen nyrkistä.

Ja on älytöntä lähteä korvauksia vaatimaan tällaisesta. Mistä edes nostettaisiin syyte? Lievä pahoinpitely? Vahingonteko? Ja monissa demokraattisissa maissa poliitikkoja on heitetty vaikka millä, mutta harvemmin mihinkään toimiin on ryhdytty.

Kannattaisi ehkä korvausvaatimusten sijaan miettiä, miksi näin pääsi tapahtumaan. Miksi ihmiset ovat vihaisia? Ja kannattaa huomata, että jos kansa suututetaan tarpeeksi pahasti, pelkoon on todellakin aihetta. Mutta toivottavasti näin pitkälle ei mennä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä perusteella tämä kokiksen heittäjä edustaa kansaa? Silläkö, että häntä sattuu vituttamaan?

Sari Haapala

Tilastojen mukaan Stubbin tuntevista tai tietävistä ihmisistä 60-100 % suhtautuu häneen negatiivisesti, joten sillä perusteella juoman kaataja edustaa enemmistöä. Tapa toimia on ehkä väärä, mutta joka tapauksessa enemmistö ihmisistä suhtautuu Stubbiin enemmän tai vähemmän negatiivisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Stubbissa pisti silmään se, että vaikka oli selvää, että erityisesti ulkomaankaupan kehittämisen suhteen olisi voinut kuvitella olevan hommia melko runsaasti, mies näkyi uutisissa vain hänen a) twiitattuaan jotain turhanpäiväistä tai b) juostuaan maratonin."

Kertoo toimittajista eikä Stubbista, joka otti pestissään heti alkajaisiksi yhteyttä vientiyrityksiin kartoittaen tarpeita.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Oon aika pitkälti erimieltä kaikesta.
Mun mielestä juomien heitto kenentahansa päälle on vaan tyhmää.
Ja kun jengi aika avoimesti osoittaa hyväksyntää ja ymmärrystä politikkojen kimppuun käymiselle, mitä tässäkin blogissa vihjaillaan. Ni siitä herkästi seuraa että, jotkut vähän yksinkertaisemmat kansalaiset innostuvat hyökkäämään jatkossa useammin politikkojen ja erilaisia näkemyksiä omaavien henkilöiäden kimppuun.

Ja miten vaikea ihmisille on hyväksyä, että vaaleilla on valittu kansaedustajat ja vaalitulosten perusteella on kasattu hallitus. Ja näillä mennään seuraaviin vaaleihin asti.

Ja mitä tohon Stubin esittämiin virheellisiin lukuihin tulee, ni olihan se aika ikävä moka ministeriltä. Mutta ei tossa nyt mitään älytöntä vahinkoa päässyt syntymään.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Oon aika pitkälti samaa mieltä. Mutta oikeusjutun teettäminen juomien heittämisestä on tyhmää.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos kaima - kyllä Stubb pelin osaa. Analyysisi oli valtaosin oikeassa. Tsekkaa - http://unitaskansanliike.net

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uhkailetko sinäkin väkivallalla? Ei uskoisi.

Sari Haapala

Jos Stubb tosiaan lähestyy asiaa tällä tavalla, niin sitten hän on todellakin sitä miltä näyttää, eli feminiininen orava. Mieheksi häntä on turha kutsua tällaisen pelleilyn jälkeen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ai joutuu kommunisti maksamaan sakot ja korvaukset? No voi nyyh nyyh, päiväni on pilalla. Stubbin puvun hinta on varmasti monta tonnia, joten kärsivä kansa raapikoon selkänahastaan : D

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sama jengi äänessä, miokä hyväksyy viattomien hevosten hakkaamisen kunhan vain tekijä on kommunisti. Vaihdetaan Stubbin tilalle ihan kuka vain mamu. Mikähän olisi älämölön taso somessa tai vaikkapa täällä US:ssa?
Kommunisti-Simon on tajuttava, vaikkapa sitten kantapään ja kukkaron kautta, että teoilla on yleensä seuraamus.
Tai sitten voimme alkaa kaikki osoittaa teoilla pahaa mieltä, joka johtuu esimerkiksi toimittajien ja tutkijoiden julkaisuista, kyttäämään toimituksen ulko-ovelle apukuvaajan kanssa kokislasi kädessä. Osaatteko yhtään hävetä siellä vastarannalla?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomalainen demokratia on tänä päivänä synonyymi oligarkialle, vaikka sen kuuluisi olla lähempänä aristokratiaa, kun oikeaan demokratiaan emme kykene.

Myös kansanvalta muuttuu hyvin nopeasti anarkismin kautta oligarkiaksi.

Sen on historia osoittanut jo lukuisien olleiden ja menneiden kansandemokratioiden kautta.

Vapaus, veljeys ja tasa-arvo jäivät mm. Ranskassa vallankumouksen jälkeen lähinnä juhlapuheiden asteille, vaikka kansa kaatoi vanhan kuningasvallan.

Muita tasa-arvoisemmat kansalaiset ryhtyivät tyrannisoimaan kansaa jopa raskaammalla nyrkillä kuin kansaa ymmärtämätön kuningas. Syntyneen valtatyhjiön täytti sitten keisari.

Tasa-arvo ei ole tasa-arvoa, jos osa kansalaisista on tasa-arvoisempia kuin muut.

Miksi meille ei kelpaa Sveitsin malli, joka on lähimpänä alkuperäistä demokratiaa?

Suomalaisessa oligarkiassa kansalainen voi saada äänensä kuuluviin vain mainostamalla Coca-Colaa jossain sopivassa tilaisuudessa.

Stubb voi käyttäytyä stubidomaisesti vain täällä Suomessa. Missä tahansa muualla hän olisi jo "poliittinen" ruumis.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Poliitikon arvojärjestys on oma etu, puolueen etu ja joissain kaukana on suomen kansan etu. Äänestämällä asiaan ei voi vaikuttaa, perussuomalaiset ovat hyvä esimerkki tästä. Meillä ei ole myöskään vapaata lehdistöä joka ajaisi suomalaisten etua.

Valitettavasti me olemme hyväksyneet järjestelmän, missä jokaisen poliitikon märkä päiväuni on korkeq virka Brysselissä. Kaikki päätökset tähtäävät siihen että Adolf Merkel lopulta palkitsee hyvällä viralla Brysselissä. Jyrki Katainen on tästä hyvä esimerkki, hän jakoi veronmaksajien rahaa Kreikkaan, koska hän tiesi että kuuliaiset käskyläiset palkitaan.

Stubbelo on samaa sarjaa, kaikki toiminta tähtää Brysselin palkkiovirkaan, suomalaisilla ei ole mitään väliä. Meillä ei ole vuosikymmeniin ollut yhtään valtiomiestä, Risto Ryti oli viimeinen.

Ari Laine

Paljonkohan tutkiminen ja oikeudenkayn tulee maksatmaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Menee onneksi ainakin osaksi kommunistin piikkiin. Muut välikohtauksen järjestäjät pitäisi myös saada vähintään maksuvastuuseen.

Juha Kakku

Jos se herra joka heitti kolaa sen valehtelijan naamalle saa sakot, niin laittakaa tilinumero nettiin, niin tuen häntä 10 €:lla. Eiköhän 90% kansasta ole sitä mieltä että teki oikein. Oikeassa demokratiassa se valehtelija olisi saanut heti potkut eikä pää - ja ulkoministeri olisi ollut puolustelemassa sitä valehtelijaa !!

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

On aika naivia kuvitella, että kun olen jotain mieltä ja ehkä muutama kaverinikin on samanmieltä, ni se on enemmistön mielipide.
Tässäkin keskustelussa taitaa mielipiteet jakautua aika tasan.

Ja jos asiaa ajattelee vähän pidemmälle, niin en usko että kovinkaan suuri prosentti todellisuudessa haluaa Suomesta sellaista yhteiskuntaa missä poliitikot ja poliittisia mielipiteitä esittävät ihmiset joutuvat väkivallan uhan takia eristäytymään ja turvautumaan turvamiehiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"en usko että kovinkaan suuri prosentti todellisuudessa haluaa Suomesta sellaista yhteiskuntaa missä poliitikot ja poliittisia mielipiteitä esittävät ihmiset joutuvat väkivallan uhan takia eristäytymään ja turvautumaan turvamiehiin."

Siksi kummallista onkin miksi me väistämättä olemme ajautuneet EU:ssa tähän tilanteeseen jossa turvallisuus häviää maastamme ja todennäköisesti Suomessakin tarvitaan konepistoolimiehiä vartioimaan poliitikkojen ja rikkaimpien turvallisuutta. Mikä on se voima joka aiheuttaa ongelman vaikka ihmiset eivät sitä halua???

Käyttäjän liikenteesta kuva
Petri Suuronen

Olen pohtinut ihan samaa. Tietenkään en voi kertoa kuin omista tuntemuksistani, mutta itse olen pettynut siihen, että lupauksia petetään jatkuvasti, takki kääntyy aina juuri siten päin kuin itselle on edullisinta ja muutoksia ei tunnuta saatavan aikaan, ja jos niitä saadaan, muutos tuntuu aina olevan huonompaan suuntaan (viimeiseen on kyllä pari poikkeustakin, onneksi). Kyllä se pidemmän päälle alkaa harmittaa.

Esimerkiksi itseäni rupesi Suomen meininki korpeamaan niin pahoin, että katsoin paremmaksi muuttaa muualle. En ole katunut päätöstäni hetkeäkään.

Lopulta luulen, että meidän alamaiskansan luonteenlaatu on vaan sellainen, että me ei osata tehdä päätöksiä, viedä asioita eteenpäin. Mehän ollaan aina oltu rähmällään jonnekin suuntaan, Ruotsiin, Venäjälle, Neuvostoliittoon ja nyt viimeisimpänä Brysseliin. Aina on joku ollut sanelemassa, kuinka pienen Suomen pitäisi toimia, kyllähän sitä vähemmästäkin kansallinen identiteetti kieroutuu. Kukaan ei uskalla ottaa itse vastuuta mistään, koska on totuttu siihen, että käskyt tulevat auktoriteeteilta. Eikä meille käskyjä antavia tahoja kiinnosta Suomen sisäiset asiat, ne pitää kiinnostaa ihan suomalaisia itseään.

Olen ihan vakavissani sitä mieltä, että Suomi tarvitsisi nyt vahvan johtajan. Suomi tarvii uuden Kekkosen. Ei me haltsata demokratiaa, varsinkaan tällaista edustuksellista puoluekurihelvettiä, jossa ei lopulta kukaan oikein tiedä, mitä asioita edes on menossa eduskuntaan tai hallitukseen ajamaan. Pitäisi olla joku, joka kertoo, mitä tehdään, minne laivaa käännetään. Ja tämän jonkun pitäisi toimia pitkällä aikajänteellä, pidemmällä kuin 4 vuotta.

Löysin muuten tänään tällaisen kirjoituksen. Sisältää mielestäni todella paljon asiaa. http://muurainen.blogspot.fi/2015/12/suomi-neito-p...

Toimituksen poiminnat